Ulf Wallgren

Jag är Ulf som numer är yogaterapeut och yogalärare på heltid efter att ha tillbringat ett helt liv (40 år!) i journalistikens tjänst.

Efter en helomvändning i livet är jag nu diplomerad yogaterapeut och lärare  i Mediyoga och diplomerad instruktör i Mimy (mindfulness och medicinsk yoga). Jag är speciellt intresserad av att jobba med människor som upplever stress precis på samma sätt som jag gjorde i mitt tidigare yrkesliv. Lugnet och stillheten har blivit en del av mig och mitt mål är att leva livet fullt ut. Jag ser också hur mediyogan hjälper människor som är sjuka eller har skadat sig och hur helt friska personer som börjar med mediyoga upplever att de blir rörligare och mjukare i sina kroppar. Det gör mig lycklig.

Jag undervisar  på Yogamana på Sibyllegatan 67, en av Stockholms mest välrenommerade yogastudior. Jag har tidigare haft flera olika kurser på Atmayoti och på Mediyogainstitutet. Jag har  också  lett mediyoga vid friskvården på min tidigare arbetsplats Sveriges television, på Sveriges radio och Utbildningsradion i åtta år samt på Stockholms konstnärliga högskola.

Yogan kräver medicinska grundkunskaper om människokroppen och är ett spännande komplement till mina tidigare akademiska studier inom det samhällsvetenskapliga området där jag har en filosofie kandidatexamen i statskunskap, ekonomisk historia och nationalekonomi.

Språket har alltid varit ett stort intresse för mig och sen lång tid tillbaka vurmar jag även för det franska språket och den franska kulturen. Det har öppnat nya dörrar för mig vilket du kan läsa om under rubriken mina yogaresor.

Genom mina workshops runt om i landet och mina yogaresor och yogaretreats så möter jag fantastiska människor. Precis som journalistiken ger yogan en nyckel in till att få dela människors liv, att hela tiden lära mer och på vägen sprida en del av kunskapen.

About Ulf

Ulf Wallgren is a diplomaed mediyoga therapist and yoga teacher who has been studying mediyoga for almost ten years and has worked as a yoga teacher since 2014. He has classes in mediyoga at the health and wellness training department at SVT and SR, the swedish television- and radio companies as well as at several yogastudios in Stockholm like Atmajyoti and YogaMana. He does yogaweekends and yoga retreats in Sweden and abroad. He also have mediyoga therapy in private sessions with clients. He has a former career as a anchorman at SVT, at the swedish newsprogrammes Rapport and Aktuellt and has been working as a journalist for more than 40  years.

© Copyright - Ulf Wallgren Yoga - Alla rättigheter är reserverade.