Vad är mediyoga?

Mediyoga är en terapeutisk yogaform som syftar till att skapa balans inom dig så väl fysiskt, emotionellt som mentalt. Den medicinska yogan hjälper dig att slappna av och bli lugnare, den hjälper dig att bli mer medveten om dina specifika behov som gör att du kan leva ett bättre och mer glädjefyllt liv.

Vi vet att det fungerar eftersom Mediyoga är den mest utforskade yogaformen i Sverige där flera av passen har testats i studier med goda resultat på t.ex. hjärt- och ryggpatienter vid våra största sjukhus så som Danderyds sjukhus och Karolinska institutet. Många av de som utövar Mediyoga och har sömnproblem, olika smärttillstånd, är stressade, berättar att de på kort tid mår mycket bättre, känner sej lugnare, rörligare och inte minst lever ett gladare och mer kärleksfullt liv i samklang med sig själv. Även om du inte har några uppenbara problem är yogan bra eftersom den håller dig mjuk och rörlig och masserar dina inre organ.

Mediyogan innehåller olika andningstekniker och mjuka lätta övningar som alla kan göra. Du kan göra hela passen antingen på en yogamatta eller sittande på en stol.

Mediyoga är en yogaform som utvecklats i Sverige av Göran Boll vid Mediyogainstitutet. Mediyoga används idag i vården på 289 vårdcentraler och sjukhus.

Alla som undervisar i Mediyoga har grundläggande medicinska kunskaper och flera års erfarenhet av eget utövande av yoga. Det gör att du kan vara säker på att vara i trygga händer.

Det är enkla rörelser som kan utföras av alla oavsett om du är stel, har en sjukdom eller ett funktionshinder. Jag anpassar yogan för dig.

© Copyright - Ulf Wallgren Yoga - Alla rättigheter är reserverade.