Hur ser ett yogapass ut?

Ett pass i Mediyoga är en skön helhetsupplevelse för kropp och själ. De som utövar Mediyoga återkommer ofta till hur de upplever att så mycket händer i kroppen på väldigt kort tid.

Under en dryg timme går vi igenom hur du andas dig lugn, vi gör olika enkla rörelse- och fokuseringsövningar som hjälper dig att bli mjukare och rörligare i kroppen, du får tid för vila både mellan övningarna och mitt under passet. Varje yogapass avslutas med en meditation. Meditationen kan i sin enklaste form bara vara att man sitter eller ligger still under ett längre tag och lyssnar på sina andetag till att man kombinerar andning med rörelser eller mantran som man upprepar tyst eller högt. Ibland sjunger vi olika mantran tillsammans något som många upplever som vackert och förlösande.

Min version av mediyoga är långsam och lugn med mjuka rörelser. Vi tar lång tid på oss att landa på mattan eller på stolen, det finns gott om tid för vila och meditation. Alla kan göra den. Det är därför jag allt oftare kallar mediyogan för ”Folkets yoga”.

Ett yogapass är oftast 1 timme och 15 minuter men på workshops och retreater kan passen vara längre – upp till 2 timmar.

© Copyright - Ulf Wallgren Yoga - Alla rättigheter är reserverade.