En helg med mediyoga på Skepparholmen i Nacka.

Njut av två dagar i stillhet med yoga och meditation, spa och god mat i underbar natur vid havet på Skepparholmen spa och konferens i Nacka utanför Stockholm där du får hjälp att hitta verktyg för ”Balans i ditt liv”.

Mediyoga är en svenskutvecklad mjuk yogaform som alla kan göra oavsett förutsättningar eftersom övningarna kan utföras både på matta och på stol.

Det är en yogaform som är noggrant utvärderad i svensk forskning och har visat sig ha positiva effekter framförallt på personer med rygg-, hjärt- och stressproblem.

Den är djupt lugnande och stärkande för kroppen och många upplever att dom sover bättre och blir gladare i vardagen. Mediyoga används idag vid fler än 200 vårdcentraler och sjukhus.

Lärare är två av Sveriges mest välkända yogalärare Ulf Wallgren, (tidigare nyhetsankare på Sveriges Television) från Mediyogainstitutet och Madeleine Wilhelmsson, yogaterapeut och grundare av den personliga yogastudion YogaMana i Stockholm.

Ulf Wallgren är yogalärare vid Mediyogainstitutet i Stockholm, tidigare journalist med över 30 år som programledare på SVT för bland annat Rapport och Aktuellt. En yogalärare vars karriärbyte, workshops och föreläsningar om Mediyoga uppmärksammas på sociala medier, i TV, radio och i tidningar.

Madeleine Wilhelmsson är civilingenjör samt lärare och terapeut i Mediyoga med fördjupning inom stresshantering. Hon är grundare till yogastudion YogaMana på Östermalm i Stockholm, visar ofta yogaövningar i flera av våra största tidningar och är en uppskattad föreläsare om yoga och stress inom vård, skola och företag.

Program

Dag 1. Ankomst lördag förmiddag 10.30 – 11. Välkommen och information om helgen.

Yogapass nr 1.11 – 12.30. ”Baspass 3”. Här går vi igenom det pass som är grunden i Mediyoga. Det är det mest utforskade passet och har mätbart goda effekter på bland annat sömn, smärta, hjärtproblem, ryggproblem oro och ångest. Men du blir också mjukare, rörligare i kroppen och lugnare till sinnet.

Lunchbuffé inkl. dryck och kaffe samt incheckning.12.30 – 14

Yogapass nr 2. 14-15.30 ”Det neutrala sinnet”. Ett mjukt Mediyogapass där du får stärka ditt yogiska sinne. Det vill säga den delen av dig som inte dömer, som ser helheten, agerar med medkänsla utifrån hjärtat och där du tillåts att vara intuitiv och närvarande. Det neutrala sinnet hjälper dig att behålla lugnet och enklare fatta beslut i vardagen.

Eftermiddagskaffe/te med tillbehör 15.30 -16.30.

Yogapass nr 3. 16.30-18 ”Fri från Stress.” Ett varierat och roligt yogapass som hjälper dig att komma ner i varv och bli lugn. Passet har testats på hjärtpatienter i två av världens största studier på Danderyds sjukhus och på Karolinska sjukhuset.

Fri tid för spa, promenad, reflektion 18 – 20.

Trerättersmiddag inkl. kaffe/te 20 –

Dag 2. Frukostbuffé söndag morgon 8 -10

Yogapass nummer 4. 10-12. ”Grundläggande Chakrapass”. En introduktion till chakrasystemet som är grundläggande inom all form av yoga. Detta yogapass är en terapeutisk resa in i dig själv, där du även lär dig mer om dina chakran (energicentra) och hur du kan balansera dig på en djupare nivå med hjälp av mjuka övningar i Mediyoga. Ordet chakra betyder ”hjul” och detta pass syftar till att lösa upp blockeringar i energiflödet så att du får full tillgång till din innersta kraft och fulla potential.

Avslutning 12 – 12.30. Sammanfattning, möjlighet att dela med sej av upplevelserna från yogan och tillfälle att ge synpunkter på helgen.

Kursinformation

Datum: Incheckning lördag 6:e okt kl 10.30

Priser: 3995 kr per person oavsett boende i enkelrum eller del i dubbelrum.

Alla priser inkluderar boende, all yoga, all mat enligt ovan och spa.

Transport: Du kan enkelt ta dig till Skepparholmen med bil, buss eller båt. Läs mer här.

Bokning: Görs på Skepparholmens hemsida här där du även ser hela programmet.

Betalning: Görs till Skepparholmen.

Bokningsvillkor: Anmälan är bindande och du förbinder dig att betala hela beloppet oavsett närvaro eller ej. Plats kan dock överlåtas till annan person vid sjukdom eller förhinder.

Frågor: gällande din bokning görs på info@skepparholmen.se Frågor gällande yogan görs till info@yogamana.se eller info@ulfwallgrenyoga.se